Špagety alla putanesca recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
20 g máslo
400 g špagety
2 ks ančovičky
0.5 hrnku olivový olej
150 g černé olivy
250 g konzervovaná rajčata
30 g slané kapary
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vodu na těstoviny. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  2. Olivy vypeckujeme, očistíme ančovičky, kapary nakrájíme nožíkem a propláchneme je pod vodou.

  3. Na másle či oleji osmažíme oloupaný a napůl rozkrojený česnek, přidáme acciughe, kapary a pokrájené olivy. Po 2 minutách přidáme plechovku s rajčaty a na pomalém ohni vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotové špagety promícháme s podušenou zeleninovou směsí. Na talíři špagety alla putanesca ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!