Špagety aglio olio s kapustičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
0.5 balíčku špagety
50 ml olivový olej
10-12 ks růžičková kapusta
podle chuti
sůl
parmazán
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Poté těstoviny scedíme, uchováme si trochu scezené vody na pozdější podlití ostatních surovin.

  2. Kapustičky dobře omyjeme a rozebereme na lístky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Ve velké pánvi s rozpáleným olivovým olejem (30 ml) začneme pomalu zahřívat česnek, dáváme pozor, abychom ho nespálili, zhořkl by. Po chvilce přidáme lístky kapustiček a okořeníme chilli vločkami. Po pár minutách přilijeme trochu vody z těstovin a prohříváme asi 2 minuty.

  4. Uvařené špagety promícháme s omáčkou. Špagety aglio olio s kapustičkami můžeme podávat posypané parmazánem, vegani jej nahradí veganským sýrem. Před podáváním můžeme špagety aglio olio s kapustičkami ještě trochu pokapat olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!