Fussili Bibita Nuova recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 g česnek
sůl
1 g feferonky
3 g rukola
mletý pepř
1 dl smetana ke šlehání
70 g vepřová panenka
10 g sušená rajčata
15 g parmazán Grana Padano
165 g čerstvé fussilli

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí a osolené vody si dáme vařit italské těstoviny

  2. Mezitím si na rozpálené pánvi orestujeme nudličky z vepřové panenky, které lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si 2 stroužky česneku na tenké plátky a čtyři kolečka červené feferonky. Dozlatova je orestujeme na pánvi společně s panenkou. Jakmile nám česnek krásně zezlátne (nesmí zčernat, protože zhořkne), přidáme překrájená sušená rajčátka a chvíli prohřejeme, aby pustila svoji jedinečnou chuť a malinko šťávy. Jakmile nám sušená rajčata lehce začervení základ na pánvi, přilijeme 33% smetanu a zredukujeme ji do husté omáčky

  3. Smetana se krásně zbarví do lehce načervenalé barvy, a to díky výpeku ze sušených rajčat. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a mletou solí. Mezitím se nám uvařili ve vodě fussilli, které scedíme a přidáme do pánve k hotové směsi. Již jen promícháme

  4. Fussili Bibita Nuova servírujeme nejlépe do hlubokého, kulatého talíře. Těstoviny dozdobíme pár snítky rukoly, která dodá lehce pikantním těstovinám jemně nahořklou příchuť, která vyváží pikantnost feferonek a lehkou nasládlost sušených rajčátek. Na závěr posypeme těstoviny ručně strouhaným italským sýrem Grana Padano.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!