Fusilli zapečené s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
0,5 dl mléko
mletý pepř
3 ks uzené ocásky
1 balíček těstoviny Fusilli

Postup přípravy receptu

  1. Uzené ocásky uvaříme doměkka. Ve vývaru z uzeného masa následně uvaříme těstoviny. Uvařené je slijeme, propláchneme studenou vodou a smícháme s obraným a pokrájeným uzeným masem. Podle chuti osolíme a opepříme

  2. Směs vsypeme do vymaštěné zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi na 20 minut

  3. Když začnou těstoviny zlátnout, promícháme vejce s mlékem a fusilli směsí přelijeme. Zapékáme ještě 10 minut

  4. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!