Špagety aglio olio recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
sůl
500 g špagety
150 g parmazán
olivový olej
mletý černý pepř
1 ks sušené feferonky
řeřicha či oblíbené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Špagety dáme vařit podle návodu uvedeném na obalu.

  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku.

  3. Špagety nescedíme úplně, ale pouze tak, aby v hrnku tak 2 - 3 dl vody zůstaly.

  4. Na pánev vysypeme uvařené těstoviny i s tekutinou a krátce spolu prohřejeme. Jemně osolíme a opepříme. Pokud máme k dispozici čerstvou řeřichu (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán. Díky tekutině se krásně rozpustí.

  5. Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!