Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
200 g cukr
1 lžička skořice
800 g jablka
300 g marcipán
0,2 l bílé víno
500 g listové těsto
200 g zakysaná smetana
olej na smažení
Postup Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Z oloupaných jablek vykrájíme kuličky velikosti vlašského ořechu, povaříme ve víně s trochou cukru, vyjmeme a necháme vychladnout
Ve vinném svaru povaříme doměkka zbytky jablek a rozmixujeme na pyré. Kuličky zabalíme do slabé vrstvy marcipánu a kousku listového těsta
Necháme vychladit a poté smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru
Jablečné koblížky s marcipánem podáváme s jablečným pyré a zakysanou smetanou.