Krémová polévka z červené a černé čočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 2 - 3 ks brambory 1 lžíce majoránka 1,5 l voda 1 špetka rozmarýn 2 lístky bobkový list 1 lžíce olivový olej 2 - 3 ks jarní cibulka 1/2 kostky zeleninový bujon 1 lžíce koření Horalka 3/4 hrnku směs červené a černé čočky
Postup Krémová polévka z červené a černé čočky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Směs červené čočky s černou čočkou propláchneme
V hrnci rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět, přidáme brambory a opět orestujeme. Vsypeme čočku, přidáme bobkový list, rozmarýn, koření Horalka, zeleninový bujon ze zdravé výživy a zalijeme vodou. Polévku asi 15 minut povaříme, až je čočka s brambory měkká
Polévku z červené a černé čočky rozmixujeme dohladka a podle potřeby dochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Pokud je potřeba, zředíme trochou vody a znovu provaříme
Krémová polévka z červené a černé čočky je velmi sytá a nahradí s čerstvým chlebem i hlavní chod.