Krémová polévka z červené a černé čočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 - 3 ks brambory
1 lžíce majoránka
1,5 l voda
1 špetka rozmarýn
2 lístky bobkový list
1 lžíce olivový olej
2 - 3 ks jarní cibulka
1/2 kostky zeleninový bujon
1 lžíce koření Horalka
3/4 hrnku směs červené a černé čočky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Směs červené čočky s černou čočkou propláchneme

  2. V hrnci rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět, přidáme brambory a opět orestujeme. Vsypeme čočku, přidáme bobkový list, rozmarýn, koření Horalka, zeleninový bujon ze zdravé výživy a zalijeme vodou. Polévku asi 15 minut povaříme, až je čočka s brambory měkká

  3. Polévku z červené a černé čočky rozmixujeme dohladka a podle potřeby dochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Pokud je potřeba, zředíme trochou vody a znovu provaříme

  4. Krémová polévka z červené a černé čočky je velmi sytá a nahradí s čerstvým chlebem i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!