Sójové maso v mrkvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g mrkev
mletý pepř
citronová šťáva
1 kostka zeleninový bujón
50 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky uvaříme 15 minut ve vodě, ve které rozpustíme 1 zeleninový bujón, poté přebytečnou vodu mírně vymačkáme.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a dusíme cca 10 - 15 minut. Přidáme sůl (opatrně), trošku pepře a ke konci dušení mrkev zakapeme šťávou z 1/3 citronu.

  3. Podáváme se 150g brambor uvařených ve slupce.

  4. Vím, že tento recept není nic úchvatného, ale kdo někdy držel redukční dietu, ten ví, že není jednoduché skloubit zdravé, vyvážené a přitom celkem dobře chutnající jídlo, protože jíst jen odtučněné jogurty a tuny zeleniny se prostě dlouhodobě nedá. Doufám, že mé recepty budou aspoň pro někoho inspirací pro zpestření.

  5. Ingredience (v syrovém stavu) jsou psány na 1 porci hlavního jídla při redukci váhy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!