Sójové maso Stroganoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
2 lžíce kapary
150 g žampiony
1 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce zakysaná smetana
2 dl zeleninový vývar
1 ks sterilované okurky
1 kostka zeleninový bujón
mletý černý pepř
80 g sójové nudličky

Postup přípravy receptu

  1. Do 5 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové nudličky a vaříme 30 minut.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, okapané sójové maso a zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou okurku, kapary, očištěné žampiony nakrájené na plátky, promícháme a chvíli opékáme. Vše podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Sójové maso Stroganoff nakonec zahustíme smetanou rozmíchanou s hořčicí a několik minut povaříme.

  3. Sójové maso Stroganoff podáváme s opékanými brambory a míchaným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!