Sójové maso Stroganoff recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 2 lžíce kapary 150 g žampiony 1 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce zakysaná smetana 2 dl zeleninový vývar 1 ks sterilované okurky 1 kostka zeleninový bujón mletý černý pepř 80 g sójové nudličky
Postup Sójové maso Stroganoff recept
Postup přípravy receptu
-
Do 5 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové nudličky a vaříme 30 minut.
Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, okapané sójové maso a zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou okurku, kapary, očištěné žampiony nakrájené na plátky, promícháme a chvíli opékáme. Vše podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Sójové maso Stroganoff nakonec zahustíme smetanou rozmíchanou s hořčicí a několik minut povaříme.
Sójové maso Stroganoff podáváme s opékanými brambory a míchaným salátem.