Paella s mořskými plody recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 ks cibule 6 lžic bílé víno mletý pepř 1 ks červená paprika 4 hrnky zeleninový vývar 2 hrnky vařená rýže kardamom 500 g mražené mořské plody
Postup Paella s mořskými plody
Postup přípravy receptu
-
Pro přípravu paelly budeme potřebovat předem uvařenou rýži. Mořské plody necháme roztát a okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a orestujeme na horkém olivovém oleji. K cibuli následně přidáme mořské plody a ještě krátce orestujeme
Základ paelly podlijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit. Přidáme prolisovaný česnek a předem uvařenou rýži. Zalijeme 4 hrnky zeleninového vývaru
Směs přivedeme k varu, stáhneme plamen a paellu ochutíme kardamomem, solí, pepřem a za občasného míchání dál vaříme, dokud rýže nezhoustne. Pak povrch paelly obložíme proužky čerstvých paprik (můžeme použít i jinou zeleninu - hrášek, kukuřici) a necháme dojít již bez míchání na co nejmenším plameni asi dalších 15 minut
Hotovou paellu podáváme nejlépe velmi horkou - okamžitě po stažení z ohně. Přidáme kousek čerstvého citronu pro zakapání a jako přílohu můžeme nabídnout bílé pečivo.