Paella mixta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička česnek
1 lžíce cibule
0.02 g šafrán
krevety
100 g králík
150 g červená paprika
100 g kuřecí maso
0,5 lžic rybí vývar
20 g zelený hrášek
100 g mořské plody
6 ks slávka v poloviční schránce
100 g kalamáry
150 g rýže arabika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Na olivovém oleji osmahneme slávky a celé krevety po dobu asi 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek

  2. Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamáry a nakrájené proužky z červené papriky. Restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme mořské plody (chobotničky, slávky, krevetky) a restujeme další 4 minuty

  3. Poté přidáme hrášek a rýži, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Na 1 hrnek rýže dáme 2 hrnky vody. Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme asi ještě 10 - 15 minut. Poté paellu zapékáme v troubě na 220 °C dalších 10 - 15 minut. Paellu mixta vrátíme na oheň na 3 - 4 minuty a máme hotovo

  4. Paellu mixta poté podáváme s rozpůleným citrónem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!