Paella s kuřetem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 snítka šafrán
1 lžička kurkuma
1 ks citrón
pepř
100 ml olivový olej
8 šálků kuřecí vývar
1 lžička červená paprika
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1/2 lžičky pálivá paprika
1 šálek suché bílé víno
1 ks jarní cibulka
2 ks červená cibule
4 šálky kulatozrnná rýže
400 g krájená rajčata Valfrutta
4 ks kuřecí stehenní řízek bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. 1. Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka opečte a dejte stranou. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, osolené opepřené a lehce zaprášené kurkumou. Jakmile maso začne restovaním hnědnout, vraťte do pánve orestované papriky a cibuli. V této fázi přisypte rýži a za stálého míchání nechte zrnka zesklovatět? stačí minutu

  2. 2. Přilijte víno a krátce promíchejte, než se odpaří, poté vlijte konzervu krájených rajčat. Nyní krátce orestujte, přidejte šafrán, sladkou a pálivou papriku. Promíchejte a přilijte část vývaru. Zmírněte plamen a po odpaření části vývaru přilijte zbytek. Znovu krátce promíchejte a nechte bez míchání rýži dovařit na opravdu mírném plameni. Zhruba 8 minut před koncem vaření zapíchejte do rýže po obvodu pánve a doprostřed celé stroužky česneku a na měsíčky pokrájený citron i s kůrou. Česnek během posledních minut v pánvi změkne a zesládne. Citron dodá pokrmu vynikající chuť. Jakmile je rýže měkká, přikryjte pánev alobalem a nechte alespoň 10 minut odpočinout. Veškeré tekutiny se stačí tímto postupem vsáknout do rýže

  3. 3. Paellu servírujte posypanou čerstvou jarní cibulkou

  4. Partnerem receptu je Valfrutta


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!