Smetanové vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
100 g mouka
trochu vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra
0.2 l smetana ke šlehání
podle potřeby
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Máslo ušleháme do pěny s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem nebo citronovou kůrou. Pak vmícháme do tuha ušlehanou smetanu, mouku a nakonec tuhý sníh z bílků.

  2. Smetanové vafle pečeme nejlépe v elektrickém přístroji - vaflovači. Plochy vaflovače otíráme pouze vlhkým hadříkem, nikdy jej nevkládáme do vody. Po tomto očištění krátce zapneme a prohřejeme, poté necháme vychladnout. Lehce potřeme olejem a postupně pečeme vafle.

  3. Vafle podáváme podle chuti, můžeme namazat marmeládou, ozdobit šlehačkou, ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!