Smažený celer s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks celer
podle chuti
sůl
citron
na obalení
2 ks vejce
1 miska strouhanka
3 lžíce parmazán
1 miska hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší celery oloupeme a uvaříme do poloměkka. Celer scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Maličko osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  2. Jemnou strouhanku promícháme s nastrouhaným parmazánem. Vejce rozšleháme.

  3. Celerová kolečka obalujeme v hladké mouce, vejcích a ochucené strouhance.

  4. Celer smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  5. Smažený celer s parmazánem nejlépe chutná s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!