Smažená zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks bílek
50 g cukr moučka
200 g cukr krystal
250 ml zmrzlina
na ozdobu
máta
4 ks jahoda
2 lžíce karamelová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na podložku potaženou alobalem naporcujeme zmrzlinu a necháme ji v mrazničce dobře promrznout.

  2. Do kastrůlku nalijeme 80ml vody, přidáme 100g cukru krystal a vaříme, až směs získá hustší konzistenci. Bílky a všechen zbylý cukr vyšleháme téměř dotuha. Cukrový rozvar odstavíme z plotny a za stálého šlehání ještě vroucí vléváme do bílků. Za stálého mícháni necháme vychladnout.

  3. Kopečky zmrzliny postupně vkládáme do bílkového sněhu a pomocí polévkových lžic je obalíme. Zmrzlinu ihned zprudka osmažíme v rozpáleném oleji.

  4. Dezert přelijeme karamelem, ozdobíme jahodami, mátou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!