Smažená kuřecí křidélka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 ks kuřecí křídla
marináda
2 stroužky česnek
1 svazeček petrželka
3 ks citron
1 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
vejce
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuřecí křídla nařízneme v kloubu a odstraníme špičky. Křídla dobře očistíme, stáhneme kůži, umyjeme a osušíme.

  2. Opranou a vytřepanou petrželku nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme a z citronů vymačkáme šťávu. Připravené suroviny promícháme s jednou lžící olivového oleje, špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Touto směsí přelijeme kuřecí křidélka a necháme je v chladu alespoň hodinu marinovat.

  3. Kuřecí křidélka po hodině vyndáme z marinády a obalíme je v mouce. Mouku otřepeme a křídla obalíme v rozšlehaných vejcích. Křídla vyndáme z vajec, trochu s nimi zatřepeme a ihned je osmažíme v rozehřátém oleji. Kuřecí křídla smažíme pěkně dozlatova ze všech stran a ukládáme na sací kartu.

  4. Smažená kuřecí křidélka podáváme teplé s oblíbenou přílohou nebo jen se salátem a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!