Smažená játrová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků játrová paštika
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játrovou paštiku v pozlátku si necháme již v obchodě nakrájet na asi prst silné plátky. Počítáme 2 plátky na osobu.

  2. Po odstranění pozlátka ji bez ochucení i se špekem obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  3. Obalenou paštiku osmažíme na oleji. Pokud někdo nerad tučné, může špek odstranit, ale ten se při zpracování vysmaží.

  4. Smaženou játrovou paštiku podáváme s bramborem či bramborovou kaší. K osmažené paštice můžeme přidat podle chuti také zeleninový salát či tatarku. Jako dítě jsem toto jídlo měla ráda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!