Smažená chilli cizrna recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cizrna
olej na smažení
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme chilli koření, ale můžeme použít i jiné koření než chilli, například tandoory masala. Dále si připravíme již hotovou cizrnu, pár hodin namočenou a poté uvařenou

  2. Na kus papíru nebo utěrky nasypeme chilli koření a cizrnu v něm vyválíme. Můžeme to udělat i tak, že do misky s cizrnou nasypeme koření, ale je potom těžší cizrnu dobře obalit. Pokud se chystáme dát cizrnu na pánev s olejem a nasypat tam koření, tak koření by nemělo být jako hromádka

  3. Na pánev dáme trochu oleje, můžeme nechat rozehřát a poté nasypeme cizrnu. Necháme smažit tak 5 minut. Musíme dávat pozor, abychom cizrnu nepřipálili. Než ochutnáte, počkejte, až cizrna trochu zchladne

  4. Smaženou chilli cizrnu podáváme jako pikantní přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!