Smažená bramborová kolečka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
400 g brambory
1 l voda
125 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo

  2. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme do ní nastrouhané brambory. Necháme je přejít varem a ihned slijeme tak, aby brambory zůstaly asi ve 4 dl tekutiny. Osolíme a vmícháme hrubou mouku. Vrátíme na oheň a pilně mícháme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Odstavíme a necháme úplně vychladnout

  3. Studené těsto rukama lehce propracujeme. Chce to trochu trpělivosti, těsto je lepivější, ale mouku nepřidáváme

  4. Na vále posypaném moukou vyválíme placku vysokou asi 1 cm. Formičkou vykrajujeme kolečka, která pozvolna smažíme na menším množství oleje dozlatova

  5. Smažená bramborová kolečka podáváme jako přílohu k přírodním steakům

  6. Můžeme však do těsta přidat koření a česnek a podávat je samostatně jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!