Smažák s novým bramborem a oblohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek strouhanka
4 plátky sýr
4 ks zelenina
1 hrnek hladká mouka
olej na smažení
500 g nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na smažení používáme obvykle sýr eidam s obsahem tuku 40%. Sýr nakrájený asi na 1 cm plátky osmažíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Pokud plátky sýra obalíme dvakrát, docílíme toho, že se na pánvi nebude tak rychle roztékat

  2. Obalený sýr ihned smažíme z obou stran do zlatova a ihned podáváme

  3. Oblíbenou přílohou jsou hranolky nebo bramborová kaše, my jsme tentokrát vybrali nové brambory vařené ve slupce. Hodit se určitě bude také malá obloha z čerstvé zeleniny - rajče, okurka, barevná paprika, salát

  4. Ke smažáku nezapomeňte ani na oblíbený dip nebo klasickou tatarku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!