Hrníčkový smažák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
250 g tvrdý sýr
250 g šunkový salám
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou

  2. Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče, zalijeme vroucí vodou a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme

  3. Hrníčkový smažák podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!