Smažák z trouby s pečenou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
strouhanka
4 ks brambory
1 lžička kečup
zelenina
2 ks hermelín
oregano
olivový olej
1 špetka mletý pepř
1 lžička plnotučná hořčice
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny vybalíme z alobalu, namočíme je v rozkvedlaném vejci se špetkou soli a poté obalíme ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou a poté odložíme na plech vyložený pečícím papírem

  2. Nakrájíme si brambory na tenké plátky a ještě rozčtvrtíme, aby byly brzy hotové. Přidáme také oblíbenou oblanšírovanou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme oregano či jiné oblíbené koření a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova a do změknutí zeleniny

  3. Smažák z trouby servírujeme společně se zeleninou a dresinkem, který připravíme smícháním zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), špetky soli, pepře, lžičky plnotučné hořčice a lžičky kečupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!