Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 1 ks cibule 1 ks bobkový list 3 lžíce hladká mouka 2500 ml vody sůl a pepř 5 kuliček černý pepř pažitka nebo petrželka 1 ks menší kuře 4 lžíce strouhaná houska 1 kostka zeleninový bujon 300 g kuřecí játra 1 ks velká kapie zelená
Postup Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme a omyjeme, cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Papriku zbavíme zrníček a opláchneme
Kuře vložíme do hrnce, přidáme vodu, koření, sůl, cibuli a 1 stroužek česneku. Vaříme na mírném ohni do měkka. Asi v polovině přípravy přidáme zelenou papriku a kostku zeleninového bujonu
Připravíme játrové noky:
Kuřecí játra zbavíme blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do misky spolu se 2 stroužky česneku, pepřem a špetkou soli. Vše krátce rozmixujeme
Vmícháme vejce, strouhanku, mouku a solamyl. Těstíčko nemá být tekuté, ale středně husté. Podle potřeby ho můžeme zahustit strouhankou
Noky vaříme zvlášť v osolené vodě na mírném ohni. Těstíčko vkládáme pomocí namočené kávové lžičky. Jakmile noky vyplavou, necháme je asi ještě 2 minuty povařit. Hotové scedíme
Měkké kuře vyjmeme z vývaru a maso obereme a nakrájíme na kousky
Vývar scedíme a vložíme do něj maso a játrové noky
Sypeme hustě pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.