Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 ks bobkový list
3 lžíce hladká mouka
2500 ml vody
sůl a pepř
5 kuliček černý pepř
pažitka nebo petrželka
1 ks menší kuře
4 lžíce strouhaná houska
1 kostka zeleninový bujon
300 g kuřecí játra
1 ks velká kapie zelená

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a omyjeme, cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Papriku zbavíme zrníček a opláchneme

  2. Kuře vložíme do hrnce, přidáme vodu, koření, sůl, cibuli a 1 stroužek česneku. Vaříme na mírném ohni do měkka. Asi v polovině přípravy přidáme zelenou papriku a kostku zeleninového bujonu

  3. Připravíme játrové noky:

  4. Kuřecí játra zbavíme blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do misky spolu se 2 stroužky česneku, pepřem a špetkou soli. Vše krátce rozmixujeme

  5. Vmícháme vejce, strouhanku, mouku a solamyl. Těstíčko nemá být tekuté, ale středně husté. Podle potřeby ho můžeme zahustit strouhankou

  6. Noky vaříme zvlášť v osolené vodě na mírném ohni. Těstíčko vkládáme pomocí namočené kávové lžičky. Jakmile noky vyplavou, necháme je asi ještě 2 minuty povařit. Hotové scedíme

  7. Měkké kuře vyjmeme z vývaru a maso obereme a nakrájíme na kousky

  8. Vývar scedíme a vložíme do něj maso a játrové noky

  9. Sypeme hustě pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!