Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
petrželka
75 ml mléko
1 ks cibule
3,5 l voda
60 g mandle
1 lžíce polohrubá mouka
4 ks malá mrkev
4 lžíce strouhaná houska
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
100 g vařené kuřecí maso
6 ks kuřecí skelet
1 ks střední celer
2 ks malá petržel
4 ks stonek petrželové naťě

Postup přípravy receptu

  1. Příprava vývaru. Kuřecí skelety, nebo hřbety očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel oloupeme a opláchneme. Stroužky česneku zbavíme slupek. Neoloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a na řezu opečeme na suché pánvičce dohněda

  2. Do studené vody vložíme kuřecí kostry, celou zeleninu, opečenou cibuli, česnek, petrželové stonky bez lístků, celý pepř a sůl. Při velmi nízké teplotě necháme vývar probublávat, "táhnout" 2 - 3 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu. Potom vše přelijeme přes husté síto, libové maso obereme a zeleninu nakrájíme na kousky

  3. Příprava knedlíčků. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme na nudličky. Vařené maso rozmixujeme s jedním vejcem, solí a mletým pepřem. Promícháme se 4 lžícemi mléka a zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet

  4. Ze zbývajícího mléka, mouky a jednoho vejce připravíme těstíčko, ve kterém knedlíčky smočíme, obalíme v mandlích a zvolna osmažíme na oleji dorůžova

  5. Knedlíčky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme horkým vývarem, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!