Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce petrželka 75 ml mléko 1 ks cibule 3,5 l voda 60 g mandle 1 lžíce polohrubá mouka 4 ks malá mrkev 4 lžíce strouhaná houska mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 100 g vařené kuřecí maso 6 ks kuřecí skelet 1 ks střední celer 2 ks malá petržel 4 ks stonek petrželové naťě
Postup Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Příprava vývaru. Kuřecí skelety, nebo hřbety očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel oloupeme a opláchneme. Stroužky česneku zbavíme slupek. Neoloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a na řezu opečeme na suché pánvičce dohněda
Do studené vody vložíme kuřecí kostry, celou zeleninu, opečenou cibuli, česnek, petrželové stonky bez lístků, celý pepř a sůl. Při velmi nízké teplotě necháme vývar probublávat, "táhnout" 2 - 3 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu. Potom vše přelijeme přes husté síto, libové maso obereme a zeleninu nakrájíme na kousky
Příprava knedlíčků. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme na nudličky. Vařené maso rozmixujeme s jedním vejcem, solí a mletým pepřem. Promícháme se 4 lžícemi mléka a zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet
Ze zbývajícího mléka, mouky a jednoho vejce připravíme těstíčko, ve kterém knedlíčky smočíme, obalíme v mandlích a zvolna osmažíme na oleji dorůžova
Knedlíčky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme horkým vývarem, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.