Slovenské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto 2
200 g cukr
strouhanka
6 ks žloutek
7 ks bílek
150 g mleté ořechy
těsto 1
2 lžíce cukr
1 špetka sůl
200 g máslo
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
1 balíček vanilkový cukr
200 g míchaná mouka
na ozdobu
1 kelímek čokoládová poleva
sekané ořechy
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání
Postup Slovenské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z tuku, mouky, 1 žloutku, cukru, mléka, vanilky a špetky soli vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.
Připravíme si piškotové těsto. Cukr a 6 žloutků vymícháme do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, mleté ořechy a trochu strouhanky. Ze 7bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové hmoty.
Odpočaté vanilkové těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme je na velikost plechu.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech uložíme jeden plát těsta, na něj dáme piškotové těsto a překryjeme druhým plátem. V mírně teplé troubě pečeme asi 35 minut. Po upečení a vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.
Slovenské řezy nakrájíme a můžeme podávat. Při podáváme řezy můžeme zdobit šlehačkou.