Slovenské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 2
200 g cukr
strouhanka
6 ks žloutek
7 ks bílek
150 g mleté ořechy
těsto 1
2 lžíce cukr
1 špetka sůl
200 g máslo
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
1 balíček vanilkový cukr
200 g míchaná mouka
na ozdobu
1 kelímek čokoládová poleva
sekané ořechy
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, mouky, 1 žloutku, cukru, mléka, vanilky a špetky soli vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.

  2. Připravíme si piškotové těsto. Cukr a 6 žloutků vymícháme do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, mleté ořechy a trochu strouhanky. Ze 7bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové hmoty.

  3. Odpočaté vanilkové těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme je na velikost plechu.

  4. Na vymazaný a moukou vysypaný plech uložíme jeden plát těsta, na něj dáme piškotové těsto a překryjeme druhým plátem. V mírně teplé troubě pečeme asi 35 minut. Po upečení a vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.

  5. Slovenské řezy nakrájíme a můžeme podávat. Při podáváme řezy můžeme zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!