Slovenské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 200 g cukr strouhanka 6 ks žloutek 7 ks bílek 150 g mleté ořechy těsto 1 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 200 g máslo 1 ks žloutek 1 lžíce mléko 1 balíček vanilkový cukr 200 g míchaná mouka na ozdobu 1 kelímek čokoládová poleva sekané ořechy podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Slovenské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z tuku, mouky, 1 žloutku, cukru, mléka, vanilky a špetky soli vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.
Připravíme si piškotové těsto. Cukr a 6 žloutků vymícháme do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, mleté ořechy a trochu strouhanky. Ze 7bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové hmoty.
Odpočaté vanilkové těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme je na velikost plechu.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech uložíme jeden plát těsta, na něj dáme piškotové těsto a překryjeme druhým plátem. V mírně teplé troubě pečeme asi 35 minut. Po upečení a vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.
Slovenské řezy nakrájíme a můžeme podávat. Při podáváme řezy můžeme zdobit šlehačkou.