Bramboráky s pohankovou moukou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
majoránka
vegeta
1 lžíce škrobová moučka
olej na smažení
750 g brambor
mletý černý pepř
4 - 6 lžic celozrnná pohanková mouka
3 lžíce jogurt (smetanový bílý)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).

  3. Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!