Slovenské halušky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 100 g niva 250 g brynza 0,75 kg polohrubá mouka 1 ks vejce (M)
Postup Slovenské halušky
Postup přípravy receptu
-
Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku (asi 3/4 kg). Když bude těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky
Lžící vykrajujeme menší kousky a zavaříme je ve vroucí vodě. Vaříme asi 5 minut. Když jsou halušky hotové, vyplavou nahoru. Po uvaření je necháme v nádobě odležet
Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Potom přidáváme rozdrobenou brynzu a nivu. Když je směs tekutá, polijeme s ní halušky a pořádně promícháme
Slovenské halušky ihned podáváme jako hlavní chod.