Slovenské halušky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
100 g niva
250 g brynza
0,75 kg polohrubá mouka
1 ks vejce (M)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku (asi 3/4 kg). Když bude těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky

  2. Lžící vykrajujeme menší kousky a zavaříme je ve vroucí vodě. Vaříme asi 5 minut. Když jsou halušky hotové, vyplavou nahoru. Po uvaření je necháme v nádobě odležet

  3. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Potom přidáváme rozdrobenou brynzu a nivu. Když je směs tekutá, polijeme s ní halušky a pořádně promícháme

  4. Slovenské halušky ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!