Bramboráky s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 lžíce sůl
3 ks vejce
1 - 2 lžíce strouhanka
1 kg brambory
4 - 5 lžic mléko
2 lžíce majoránka
1 - 2 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý bílý pepř
15 - 20 plátků anglická slanina
olej na smažení
200 g anglická slanina vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme 5 minut odstát a pak slijeme vodu. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky

  2. Brambory ochutíme solí, přidáme majoránku i česnek a promícháme. Kdo má rád, přidá i pepř. Přidáme vejce a podle potřeby mouku (prosátou strouhanku) i mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé a šlo nabírat naběračkou. Jako poslední přimícháme do těsta anglickou slaninu

  3. Rozpálíme tuk (olej) a malou naběračkou nabereme těsto, které rozetřeme na pánev a doprostřed vmáčkneme plátek anglické slaniny. Bramboráky s anglickou slaninou smažíme dozlatova z každé strany asi 3 minuty

  4. Hotové bramboráky kladu na papírovou utěrky, aby "okapal" přebytečný olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!