Slovenské fazole recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1000 g paprika 2 ks cibule 1500 g rajče kečup 250 g fazole mletý černý pepř
Postup Slovenské fazole
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na širší nudličky
Kostičky oloupané cibule osmažíme lehce na oleji. Na cibulku přidáme pokrájená rajčata a papriky, krátce restujeme. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, pak ještě tak na 5 minut povaříme odkryté
V jiném hrnci si uvaříme doměkka vyloupané fazole. Když jsou úplně měkké, přidáme je do směsi z rajčat a paprik. Ještě asi 10 minut necháme společně probublat. Pak přidáme pár lžic kečupu podle vlastní chuti a odstavíme
Hotovou horkou směs plníme do sklenic, pevně uzavřeme a sterilujeme 15 minut
Slovenské fazole v zimě stačí prohřát a podávat s pečivem. Pokud si slovenské fazole vylepšíme uzeninou a vajíčkem, určitě si pochutnáme také. Fazole budou rychleji uvařené, když použijeme papiňák.