Slovenské fazole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1000 g paprika
2 ks cibule
1500 g rajče
kečup
250 g fazole
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na širší nudličky

  2. Kostičky oloupané cibule osmažíme lehce na oleji. Na cibulku přidáme pokrájená rajčata a papriky, krátce restujeme. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, pak ještě tak na 5 minut povaříme odkryté

  3. V jiném hrnci si uvaříme doměkka vyloupané fazole. Když jsou úplně měkké, přidáme je do směsi z rajčat a paprik. Ještě asi 10 minut necháme společně probublat. Pak přidáme pár lžic kečupu podle vlastní chuti a odstavíme

  4. Hotovou horkou směs plníme do sklenic, pevně uzavřeme a sterilujeme 15 minut

  5. Slovenské fazole v zimě stačí prohřát a podávat s pečivem. Pokud si slovenské fazole vylepšíme uzeninou a vajíčkem, určitě si pochutnáme také. Fazole budou rychleji uvařené, když použijeme papiňák.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!