Bramboráky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
6 ks brambory
majoránka
pepř
olej na smažení
150 dkg uzené maso
drcený kmín
200 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu, kterou slijeme

  2. Kyselé zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a poté zelí překrájíme na menší kousky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  3. Do mísy dáme brambory, přidáme zelí, uzené maso a promícháme. Nakonec do směsi přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, utřený česnek, vejce a důkladně promícháme

  4. Na pánev dáme olej, ve kterém smažíme bramborové placky dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!