Slepičí ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks žloutek 1 ks cibule 0.5 ks citron 0.5 ks slepice nové koření 100 ml bílé víno 20 g hladká mouka 40 g rostlinný tuk 2 lžíce sterilované žampiony celý černý pepř 100 g mražená zeleninová směs
Postup Slepičí ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Potom ji vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Na části tuku zpěníme cibuli, přidáme mraženou zeleninu a osmažíme. Potom podlijeme troškou vývaru ze slepice a dusíme doměkka.
Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem a povaříme. Do povařeného základu přidáme dušenou zeleninu, žloutek, pokrájené žampiony a bílé víno. Necháme přejít varem, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisolíme. Nakonec vmícháme slepičí maso a pouze prohřejeme.
Slepičí ragú podáváme s dušenou rýží.