Slepičí ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
1 ks cibule
0.5 ks citron
0.5 ks slepice
nové koření
100 ml bílé víno
20 g hladká mouka
40 g rostlinný tuk
2 lžíce sterilované žampiony
celý černý pepř
100 g mražená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Potom ji vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na části tuku zpěníme cibuli, přidáme mraženou zeleninu a osmažíme. Potom podlijeme troškou vývaru ze slepice a dusíme doměkka.

  3. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem a povaříme. Do povařeného základu přidáme dušenou zeleninu, žloutek, pokrájené žampiony a bílé víno. Necháme přejít varem, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisolíme. Nakonec vmícháme slepičí maso a pouze prohřejeme.

  4. Slepičí ragú podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!