Slepice v petrželkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks karotka
1 ks petržel
1 lžička koriandr
1 ks slepice
4 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
3 špetky muškátový oříšek
1 kelímek smetana ke šlehání
1 hrst čerstvá petrželka
10 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl
podle potřeby
slepičí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou slepici dáme vařit do vody s očištěnou zeleninou (2 karotky,1 petržel,1/4 celeru,1 cibule) a s kořením (10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, lžičku koriandru). Cibuli neloupeme, pouze ji zbavíme svrchní slupky.

  2. Z másla a hladké mouky stálým mícháním připravíme světlou jíšku, do které vmícháme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, omáčku vaříme 20 minut. Podle potřeby zředíme scezeným slepičím vývarem. Slepici dochutíme solí a jemně strouhaným muškátovým oříškem.

  3. Uvařenou slepici stáhneme z kůže a naporcujeme na 6 dílů, které vložíme do omáčky, necháme projít varem, odstavíme, vložíme plátek studeného másla a nasekanou petrželku.

  4. Slepici v petrželkové omáčce podáváme s knedlíky, noky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!