Celerovo-jablkový salát se sýrem a jogurtem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 150 g celer 1 ks jablko 3 lžíce majonéza 1/4 ks citron 1 lžička plnotučná hořčice 175 ml bílý jogurt čerstvě mletý černý pepř 2 ks jarní cibulka s natí 150 g syr gouda
Postup Celerovo-jablkový salát se sýrem a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nakrájíme na malé kostky. Jablko omyjeme, zbavíme stopky a jádřince, zbytek nakrájíme na malé kostky, stejně tak sýr. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme i s natí na kolečka
Na zálivku promícháme majonézu, šťávu vymačkanou ze čtvrtky citronu, hořčice, bílého jogurtu, soli a pepře
Všechny suroviny dáme do mísy. Zalijeme zálivkou a promícháme. Připravený celerovo-jablkový salát dáme do lednice na 2 hodiny odležet
Celerovo-jablkový salát se sýrem a jogurtem podáváme s čerstvě upečeným domácím pečivem. Salát je velmi chutný, osvěžující, jemný a výborně chutná třeba jako lehká večeře a pohoštění pro návštěvy.