Celerovo-jablkový salát se sýrem a jogurtem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
150 g celer
1 ks jablko
3 lžíce majonéza
1/4 ks citron
1 lžička plnotučná hořčice
175 ml bílý jogurt
čerstvě mletý černý pepř
2 ks jarní cibulka s natí
150 g syr gouda

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na malé kostky. Jablko omyjeme, zbavíme stopky a jádřince, zbytek nakrájíme na malé kostky, stejně tak sýr. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme i s natí na kolečka

  2. Na zálivku promícháme majonézu, šťávu vymačkanou ze čtvrtky citronu, hořčice, bílého jogurtu, soli a pepře

  3. Všechny suroviny dáme do mísy. Zalijeme zálivkou a promícháme. Připravený celerovo-jablkový salát dáme do lednice na 2 hodiny odležet

  4. Celerovo-jablkový salát se sýrem a jogurtem podáváme s čerstvě upečeným domácím pečivem. Salát je velmi chutný, osvěžující, jemný a výborně chutná třeba jako lehká večeře a pohoštění pro návštěvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!