Celerovo-masové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
mléko
300 g celer
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso
koření na mletá masa
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Poté přidáme rozšlehaná vajíčka, můžeme naředit troškou mléka podle potřeby

  2. K celeru přidáme mleté míchané maso, koření na mletá masa a vše smícháme. Směs ochutíme solí, pepřem podle potřeby a promícháme. Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Obalíme je lehce ve strouhance a smažíme pozvolna na oleji

  3. K celerovo-masovým karbanátkům podáváme bramborovou kaši nebo uvařené brambory, dochutíme tatarkou, podáváme se zeleninou. Množství je pro 6 lidí, počítáme-li 2 karbanátky na osobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!