Česnekové toasty recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 50 g máslo 80 - 100 g strouhaný sýr 1 lžička čerstvá nebo sušená petrželka 1 lžička česneková pasta 6 - 8 plátků celozrnná veka
Postup Česnekové toasty
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme rozpustit a rozmícháme v něm česnekovou pastu. Sýr nastrouháme najemno
Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky (nejlépe celozrnné) veky a pomažeme máslem. Každý česnekový toast hustě posypeme sýrem a posypeme petrželkou nebo pažitkou
V troubě vyhřáté na 175 °C česnekové toasty zapékáme 15 - 20 minut, musí být křupavé
Česnekové toasty podáváme jako přílohu k polévkám nebo jako chuťovku. Jsou dobré ještě teplé, ale i vychladlými jimi nikdo nepohrdne.