Česnekové toasty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g máslo
80 - 100 g strouhaný sýr
1 lžička čerstvá nebo sušená petrželka
1 lžička česneková pasta
6 - 8 plátků celozrnná veka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme rozpustit a rozmícháme v něm česnekovou pastu. Sýr nastrouháme najemno

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe plátky (nejlépe celozrnné) veky a pomažeme máslem. Každý česnekový toast hustě posypeme sýrem a posypeme petrželkou nebo pažitkou

  3. V troubě vyhřáté na 175 °C česnekové toasty zapékáme 15 - 20 minut, musí být křupavé

  4. Česnekové toasty podáváme jako přílohu k polévkám nebo jako chuťovku. Jsou dobré ještě teplé, ale i vychladlými jimi nikdo nepohrdne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!