Česnekové medailonky s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
1 svazek petrželka
2 lžíce tuk
1 ks cibule
150 g hlíva ústřičná
200 g žampiony
1 lžíce bílé víno
mletý černý pepř
8 plátků vepřová svíčková

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.

  3. Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme

  4. Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!