Česnekové medailonky s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 50 g máslo 1 svazek petrželka 2 lžíce tuk 1 ks cibule 150 g hlíva ústřičná 200 g žampiony 1 lžíce bílé víno mletý černý pepř 8 plátků vepřová svíčková
Postup Česnekové medailonky s houbami
Postup přípravy receptu
-
Žampiony a hlívu očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a hlívu na nudličky. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, petrželku a houby a dusíme, dokud se voda z hub neodpaří. Přidáme víno.
Rukou zploštíme medailonky a potřeme je prolisovaným česnekem. Na druhé pánvi si rozehřejeme tuk a medailonky na něm opékáme asi 6 minut z každé strany. Maso by uprostřed mělo zůstat růžové. Nakonec medailonky osolíme a opepříme
Medailonky podáváme přelité omáčkou s houbami
Foto: Profimedia.cz