Česnekové vepřové kousky v těstíčku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 1 lžička solamyl 3 ks brambory 3 - 5 lžic mléko 5 lžic hladká mouka 1 lžička sojová omáčka 250 ml bílý jogurt 500 g vepřová kýta mletý černý pepř
Postup Česnekové vepřové kousky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu. V míse promícháme bílý jogurt se 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičkou sojové omáčky
Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky asi 2 x 3 cm velké. Každý dílek zlehka poklepeme rukou, osolíme, opepříme a vložíme do ochuceného jogurtu, směs promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny v chladu marinovat
Připravíme si bramborové těstíčko. Oškrábané brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku solamylu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby naředíme mlékem tak, aby vzniklo středně husté těstíčko
Odležené kousky masa obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Usmažené vepřové kousky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme servírovat
Česnekové vepřové kousky smažené v bramborákovém těstíčku podáváme jako chuťovku na listovém salátu. Pokrm můžeme také servírovat jako hlavní chod s bramborovou kaší.