Česnekové vepřové kousky v těstíčku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 lžička solamyl
3 ks brambory
3 - 5 lžic mléko
5 lžic hladká mouka
1 lžička sojová omáčka
250 ml bílý jogurt
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. V míse promícháme bílý jogurt se 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičkou sojové omáčky

  2. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky asi 2 x 3 cm velké. Každý dílek zlehka poklepeme rukou, osolíme, opepříme a vložíme do ochuceného jogurtu, směs promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny v chladu marinovat

  3. Připravíme si bramborové těstíčko. Oškrábané brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku solamylu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby naředíme mlékem tak, aby vzniklo středně husté těstíčko

  4. Odležené kousky masa obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Usmažené vepřové kousky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme servírovat

  5. Česnekové vepřové kousky smažené v bramborákovém těstíčku podáváme jako chuťovku na listovém salátu. Pokrm můžeme také servírovat jako hlavní chod s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!