Slávky po Bulharsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olivový olej
20 ks mořské slávky
3 l mořská voda
10 ks paprika "kozí rohy

Postup přípravy receptu

  1. Slávky sbíráme na útesech, nejlepší jsou v hloubce 2 - 3 m.

  2. Na kombinovaný gril na dřevěné uhlí dáme kotlík s vodou, slávky nečistíme, řasy na nich dávají typické aroma. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Nedejte se odradit odérem při vaření ve vodě. Skvělá chuť po grilování překvapí.

  3. Masitý obsah slávek vyjmeme a propláchneme sladkou! vodou. Poklademe na aluminiovou grilovací misku, mezi ně rozložíme celé papriky "kozí rohy" a vydatně zakapeme olejem.

  4. Slávky jsou hotové, když papriky začínají mírně hnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!