Slávky načerveno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
3-4 lžíce kečup
1 lžíce cukr moučka
1 dl červené víno
250 g slávky jedlé (mušle)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a pokrájíme najemno. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do ní slávky, prudčeji opečeme a zmírníme na nižší stupeň. Přilijeme víno, ochutíme solí, pepřem, přidáme kečup a cukr. Za častého míchání dusíme slávky načerveno doměkka.

  3. Před dokončením vmícháme petrželku a zjemníme máslem. Takto připravené slávky můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!