Skvělý hovězí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 lžička majoránka
3 ks cibule
1 kostka masox
1 lžička drcený kmín
750 g hovězí přední
1 lžička mletá sladká paprika
4 lžíce sádlo na smažení
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku

  2. Přibližně za 30 minut máme maso měkké

  3. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku

  4. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka

  5. Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!