Skvělá omáčka s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 hrnek voda
1 špetka mletý pepř
1 lžička kari koření
1 lžička provensálské koření
1 porce točený salám
podle potřeby
máslo
brambory
mléko
jíška
podle chuti
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, vložíme do hrnce, vlijeme potřebné množství vody, osolíme a dáme pod pokličku vařit.

  2. Mezitím si nakrájíme točený salám (nebo špekáček či klobásku) na malé kousky. Vezmeme 1 velkou (2 - 3 menší) cibule, které oloupeme a nakrájíme nadrobno. Množstvím cibule nešetříme, té není nikdy dost.

  3. Na pánvi si rozpálíme olej a pomalu nasypeme cibuli. Při častém míchání necháme zesklovatět. Poté vkládáme i nakrájený masový výrobek a rychle během 2 - 4 minut na prudším ohni restujeme. Oheň zmírníme.

  4. Během přípravy omáčky kontrolujeme brambory! Až budou hotové, scedíme je a rozmačkáme. Dále dáme do hrnce s brambory máslo a velké množství mléka, vezmeme šlehač a rozšleháme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Odstavíme.

  5. Točený salám s cibulí osolíme a opepříme. Přidáme provensálské koření a kari koření. Z každého cca 1 - 2 čajové lžičky. Zamícháme. Přidáme množství kečupu, rovněž promícháme. Pro větší množství nalijeme do sklenice vodu, necháme převařit společně s omáčkou a zahustíme.

  6. Skvělou klobásovou omáčku servírujeme s bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!