Skvělá omáčka s bramborovou kaší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 hrnek voda 1 špetka mletý pepř 1 lžička kari koření 1 lžička provensálské koření 1 porce točený salám podle potřeby máslo brambory mléko jíška podle chuti kečup
Postup Skvělá omáčka s bramborovou kaší recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, vložíme do hrnce, vlijeme potřebné množství vody, osolíme a dáme pod pokličku vařit.
Mezitím si nakrájíme točený salám (nebo špekáček či klobásku) na malé kousky. Vezmeme 1 velkou (2 - 3 menší) cibule, které oloupeme a nakrájíme nadrobno. Množstvím cibule nešetříme, té není nikdy dost.
Na pánvi si rozpálíme olej a pomalu nasypeme cibuli. Při častém míchání necháme zesklovatět. Poté vkládáme i nakrájený masový výrobek a rychle během 2 - 4 minut na prudším ohni restujeme. Oheň zmírníme.
Během přípravy omáčky kontrolujeme brambory! Až budou hotové, scedíme je a rozmačkáme. Dále dáme do hrnce s brambory máslo a velké množství mléka, vezmeme šlehač a rozšleháme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Odstavíme.
Točený salám s cibulí osolíme a opepříme. Přidáme provensálské koření a kari koření. Z každého cca 1 - 2 čajové lžičky. Zamícháme. Přidáme množství kečupu, rovněž promícháme. Pro větší množství nalijeme do sklenice vodu, necháme převařit společně s omáčkou a zahustíme.
Skvělou klobásovou omáčku servírujeme s bramborovou kaší jako hlavní chod.