Pangasius se saturejkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 plátky máslo
citron
olivový olej
mletý koriandr
citronový pepř
sušená saturejka
1 kg pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Pangase použijeme čerstvého a naporcovaného. Nebo použijeme rybu mraženou

  2. Pangase z obou stran osolíme. Z jedné strany vtlačíme čerstvě nadrcený citronový pepř a rozemnutou sauturejku. Pokapeme olivovým olejem. Z druhé strany pokapeme citronovou šťávou, saturejkou a koriandrem. Opět pokapeme olivovým olejem. Přikryjeme a v chladu necháme pangasiuse marinovat alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc

  3. Na pánvi necháme rozpustit máslo a rybu po obou stranách osmahneme. Kdyby se nám pangasius připaloval, podlijeme trochou vody nebo vývaru. Tepelná příprava trvá pár minut

  4. Pangasiuse se saturejkou podáváme jako teplý chod se zeleninou a nejlépe bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!