Pangasius s vinnou omáčkou a fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
máslo
1/2 ks cibule
150 ml smetana
hladká mouka
mletý bílý pepř
150 ml bílé suché víno
400 g filé z pangasiuse
150 g čerstvé zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé fazolové lusky očistíme od stopek a omyjeme pod tekoucí vodou. Fazolky uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka, potom je scedíme a necháme okapat

  2. Čerstvé filety pangasiuse omyjeme, osušíme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Rybí filety opečeme z obou stran na olivovém oleji dorůžova a uchováme na teple

  3. Připravíme si vinnou omáčku. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme

  4. a necháme na oleji zesklovatět. Potom přilijeme bílé víno a vše vaříme tak dlouho, dokud se víno neodpaří. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a ponorným mixerem rozmixujeme do hladké konzistence. Nakonec omáčku ještě krátce povaříme

  5. Porce opečené ryby rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe fazolkami a přelijeme vinnou omáčkou. Pangasiuse s vinnou omáčkou a fazolkami podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!