Pangasius s krevetovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
150 - 200 ml vývar
2 - 3 lžíce máslo
4 plátky citron
3 lžičky hladká mouka
citronová šťáva
150 ml smetana na vaření
mleté chilli koření
čerstvý rozmarýn
200 g loupané krevety
1 g filé z pangasiuse

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak je omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a ochutíme mletým chilli kořením. Krevety propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Větvičky rozmarýnu očistíme

  2. Na oleji opečeme filety pangasiuse dozlatova a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět plátky česneku, přidáme mouku a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, vložíme okapané krevetky, 2 - 3 lístečky rozmarýnu a zvolna vaříme asi 15 minut. Několik krevetek odložíme stranou na ozdobu a zbývající omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku prohřejeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a citronovou šťávou

  3. Opečenou rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou rozmarýnu, plátkem citronu a kousky krevetek. Pangasiuse s krevetovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!