Skvělá třešňová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 ml kefír
1 ks prášek do pečiva
100 g cukr moučka
700 g třešně
1 ks vanilkový cukr
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
100 g rozpuštěné máslo
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vypeckujume třešně

  2. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěným máslem a kefírem. Do mísy si prosejeme mouku s práškem do pečiva. Tekutou směs přidáme k mouce a vymícháme těsto

  3. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče

  4. Třešně obalíme v mouce, aby se během pečení nepropadly až na dno pekáče a pokládáme je na těsto

  5. Třešňovou bublaninu pečeme asi 30 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!