Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g syrové hřbetní sádlo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky velké asi tak 1,5 x 1,5 cm, vložíme do skleněné varné misky (2,5 - 3,5 litru), přikryjeme skleněnou pokličkou a vložíme do mikrovlnné trouby.

  2. Mikrovlnou troubu nastavíme na výkon 800W a čas na 10 minut. U mikrovlnek bez ukazatele výkonu W, nastavíme kousíček pod maximum a zapneme. Po určitém čase začnou škvarky pukat, vydávat praskavé zvuky a vyškvařuje se z nich sádlo.

  3. Až se mikrovlnná trouba vypne, necháme ji 5 minut odpočívat. V této době opatrně odebereme z varné misky (Pozor, je velmi horká!) naběračkou většinu vyškvařeného sádla a přendáme si ho do misky na sádlo.

  4. Po 5 minutách varnou misku vrátíme do mikrovlnky a tu znovu zapneme na výkon 800W, ale pozor, už jen na 5 minut. Po této době by se mělo znovu vyškvařit nějaké sádlo a škvarky by měly hezky zezlátnout. Škvarky solíme a pepříme raději, až jsou trochu vychladlé.

  5. Škvarky z mikrovlnné trouby se hodí do knedlíků, na knedlíky, do placek a do různých těst, ke chlebu či do polévek. Sádlo je výborné na guláše, na chleba posypané například cibulkou, česnekem, solí. Můžeme je použít také na pečení masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!