Zapečená kachní prsa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 ks pomeranč
50 ml brandy
1 lžíce med
1 balíček listové těsto
hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
čerstvě mletý pepř
2 ks kachní prsa s kůží
drůběží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potom je naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády

  2. Marináda: Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu zbavíme jadérek. Kůru i šťávu promícháme se zakysanou smetanou, osladíme medem, vložíme kachní prsa a marinujeme

  3. Prsa vyjmeme z marinády a důkladně osušíme. Potom je opékáme na oleji, nejdříve kůží dolů, asi po 5 minutách na každé straně. Odložíme na ubrousek a necháme vychladnout

  4. Listové těsto vyválíme na dva stejně velké, tenké pláty, do kterých vychladlá prsa zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a v předtopené troubě pečeme ještě asi 25 minut

  5. Výpek z kachních prsou lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Vzniklou šťávu podle potřeby osolíme a opepříme

  6. Upečená kachní prsa nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší. Mastíme kachní šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!