Škubánky s mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
máslo
mák
těsto
sůl
250 g hrubá mouka
500 g brambor

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Vodu z vařících brambor částečně slijeme, zasypeme hrubou moukou. Přidáme trochu soli.

  2. Pomocí vařečky uděláme do hmoty otvory, přikryjeme a necháme zvolna spařit.

  3. Horkou směs vychladíme a vymícháme hladké těstíčko.

  4. Lžící namáčenou v rozpuštěném tuku vykrajujeme z těsta noky - škubánky.

  5. Škubánky vaříme ještě ve vroucí vodě asi 3 - 5 minut. Po vytažení sypeme směsí máku a cukru, mastíme máslem nebo sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!