Piškot se šlehačkovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 ks vejce
2 ks citron
3 lžíce med
12 lžic cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
12 lžic hladká mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček ztužovač do šlehačky
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme na sníh. Žloutky s cukry ušleháme do pěny, přidáme šťávu ze dvou citronů, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Piškot pečeme asi 15 - 20 minut v troubě při 180 °C

  3. Na náplň ušleháme šlehačku, přidáme 3 lžíce medu a želatinový ztužovač za studena

  4. Piškot necháme vychladnout, rozpůlíme podélně, namažeme náplní, necháme ztuhnout a pocukrujeme

  5. Piškot se šlehačkovým krémem nakrájíme a podáváme jako jemný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!