Pirohy s kuřecím masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
3 ks vejce
250 g máslo
1/2 ks pórek
2 - 3 ks chilli paprička
3 - 4 ks šalotka
500 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
1/2 ks vařené kuře

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky se špetkou soli, smetany a másla vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu

  2. Mezitím si připravíme náplň. Maso z poloviny vařeného nebo pečeného kuřete obereme a nakrájíme na drobné kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji necháme zpěnit šalotku, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a pórek, vše krátce orestujeme, vmícháme vejce a směs necháme srazit. Podle chuti náplň osolíme a opepříme

  3. Těsto tence rozválíme na placku a tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru asi 6 - 8 cm. Na každé kolečko lžící klademe náplň, těsto přeložíme na polovinu a pomocí vidličky pevně uzavřeme. Pirožky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem. Pirohy s kuřecím masem pečeme v předehřáté troubě dorůžova

  4. Pirohy plněné kuřecím masem s pórkem a vejci podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!